Cupa Zărandului 67 la final – imagini și rezultate

DSC03086La finele săptămânii trecute, 12 – 13 octombrie 2013, s-a derulat cea de a LXVII – a ediţie a concursului de orientare „Cupa Zărandului”, ocazie cu care a fost comemorat pionerului orientării românești, arădeanul Dávidhazy Kálmán. Concursul s-a derulat într-un cadru cât se poate de original: 4 etape (în 2 zile), organizate în inima orașului Arad.

Centrul de concurs, ștrandul Neptun, pus la dispoziția sportivilor participanţi de către Primăria Municipiului Arad, a asigurat cadrul organizatoric optim pentru competiție.

Prima etapă a fost organizată cu sprijinul Unității Militare, în împrejurimile Cetății Aradului. Traseele grele, atât din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere fizic (2 – 6 km în vegetație abundentă) au solicitat la maxim concurenții, răsplătiți însă de peisajul deosebit.

A urmat un traseu inedit  de noapte (sprint) în parcurile de pe faleza Mureșului, premiat separat de Universitatea Aurel Vlaicu.

Duminică dimineața, în premieră, concurenții s-au întrecut în mediu urban: zona 300 Micălaca. Startul și sosirea au fost curtea Universității  Aurel Vlaicu, pentru ca etapele Cupei Zărandului la orientare să fie incluse, de catedra de Educație Fizică și Sport din cadrul universităţii arădene, într-un proiect de anvergură: “Now We Move”.

Rezultatele finale au fost decise în ultima etapă, care a cuprins trasee tehnice, de scurtă distanță, chiar în perimetrul Ștrandului Neptun.

La finalul celor două zile competiţionale, cei 80 de sportivi din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Dolj, Timiș și Arad au fost premiați cu medalii și cupe de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad.

Echipa organizatorică a fost asigurată de orientariștii și turiștii de la Asociaţia Condor Club Arad, sprijiniți de Poliția Locală, Palatul Copiilor, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Arad și Centrul Cultural Judeţean Arad.

A consemnat Daniel Barkasz.

Vezi rezultate Cupa Zărandului 67: AICI și AICI

This entry was posted in Cupa Zarandului, Orientare Sportiva and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *