Despre noi

Condor Club Arad este o asociatie neguvernamentala din 1997, prin decizia Tribunalului Arad, nr. 97/01.04.1997. Cu toate acestea, asociatia dainuie din 1984, când a luat fiinta, ca si club de turism, pe lânga Fabrica de Ceasuri „Victoria” din Arad.

Scopul asociatiei este de a restabili legatura dintre om si mediu, sens în care se implica în mai multe domenii de activitate:

– promovarea, organizarea si participarea la concursuri de drumetie montana si orientare sportiva

– promovarea si valorificarea potentialului turistic montan

– protectia mediului si educatie ecologica

In ceea ce priveste latura competitionala Condor Club Arad organizeaza urmatoarele concursuri:

– Cupa Zarandului, concurs de orientare turistica, ajuns la editia a – LXV – a

– Cupa Prieteniei, concurs de drumetie montana, ajuns la editia a XXVI – a

– Lira Art-Montana, concurs cultural – artistic cu tematica montana

– diverse concursuri de orientare sportiva sau drumetie, cu caracter local si judetean

Condor Club Arad promoveaza potentialul turistic montan al judetului Arad prin elaborarea mai multor harti montane, pliante, editând în acest sens si Monografia Turistica Montana a Judetului Arad. De asemenea, membrii asociatiei sunt implicati în întretinerea traseelor turistice montane din judetul Arad (remarcari, amplasare de panouri de informare turistica si indicatoare).

Legat de actiunile de protectia mediului, este suficient sa mentionam ca asociatia Condor Club Arad este custodele ariei naturale protejate „Locul fosilifer Zabalt”.

In vederea derularii acestor activitati, Condor Club Arad a implementat, în calitate de solicitant sau partener, mai multe proiecte cu finantare nerambursabila, precum:

– „Panorama Arad – Gyula”, proiect transfrontalier PHARE CBC

– „Coridorul Verde Arad – Szeged”, proiect transfrontalier PHARE CBC

–   „Forumul Mures”, proiect transfrontalier PHARE CBC

–   „Infomediu”, proiect finantat de Banca Mondiala

–   numeroase proiecte finantate de Primaria Municipiulu Arad, de Centrul Cultural Judetean Arad si Directia pentru Tineret Arad.

Condor Club Arad a stabilit parteneriate durabile cu: Parcul Natural Lunca Muresului Arad, Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Centrul Cultural Judetean Arad, Centrul Antidrog Arad, Liceul de Arta “Sabin Dragoi” Arad, Asociatia Turistilor Montani Arad, Steaua Nordului Arad si Speowest Arad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *