PRO Orientare

Condor Club Arad anunţă lansarea proiectului „PRO Orientare”, finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad, proiect care se va implementa în perioada iulie – octombrie 2014.

Obiectivul general al proiec1922390_477925979000083_888744135_ntului constă în creşterea numărului de arădeni care practică orientarea turistică ca mijloc alternativ de petrecere timpului liber.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

O 1. Facilitarea practicării orientării turistică în pădurea Ceala, timp de 4 luni. In acest sens se va recarta Pădurea Ceala în vederea editării hărţii de orientare turistică din pădure şi se vor remarca posturile fixe de orientare existente în pădure.

O 3. Dezvoltarea abilităţilor de parcurgere a unui traseu de orientare turistică, timp de 3 luni. In acest sens vor fi organizate şi derulate două concursuri de orientare, unul în Pădurea Ceala (luna septembrie), iar al doilea la Moneasa (în 11 – 12 octombrie), acesta având un caracter regional.

Impactul acestui proiect constă în fortificarea tinerilor. Formându-şi abilitate de a parcurge un poligon de orientare turistică, tânărul participant îşi îmbunătăţeşte condiţia fizică prin parcurgerea unui teren accidentat şi necunoscut. De asemenea, implicându-se emoţional, prin învingerea temerilor şi a oboselii, tînărul participant îşi dezvoltă latura psihică.Aceste calităţi sunt necesare în viaţa de zi cu zi, existând provocări în fiecare clipă

Dorel Gureanu

coordonator proiect

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *