Condoriștii la Săcărâmb – Trofeul Kogaion

1185962_595162127192186_1618624395_nÎn acest weekend Condoriștii, cu mic cu mare, au răspuns invitației lansate de prietenii de la Asociația de Turism Montan Kogaion Orastie de a participa la cea de-a XXIII-a ediţie a concursului de turism montan Trofeul Kogaion, care s-a desfăşurat în Munţii Metaliferi, în zona pitorească Săcărâmb – Măgurile Săcărâmbului.  

Unui concurs reușit, organizări exemplare și ospitalități din plin din partea organizatorilor, membrii Condor Club Arad i-au răspuns cu o bună pregătire (teoretică, fizică și pe alocuri intelectuală), capacitate de improvizție 🙂 și bineînțeles… voie bună.

În cadrul concursului, înaintea probelor oficiale,  între și după acestea, cei „peste o sută de alpiniști de la cluburile de turism montan din țară” evocați de presa Hunedoreană, au găsit un numitor comun și un teren propice diverselor schimburi, mai mult sau mai puțin culturale, în binecunoscutul obiectiv turistic „La băiatu’”.

Traseul de regularitate parcurs impecabil(!) de Condoriști, a avut momente inedite de „coborâre în urcare” în care ai putut „ să vezi ce nu se vede” și a culminat cu proba teoretică rezolvată magistral de aceștia, probă care a smuls hohote (de admirație cred) din partea arbitrilor și s-a finalizat cu o nouă descoperire în această zonă cu vechi tradiții miniere: mina „Cormoș”. Astfel locul întâi câștigat de arădeni la proba de regularitate a fost de necontestat.

Numărul neobișnuit de mare de membri al echipajului Arădean a dat ceva bătăi de cap organizatorilor, aceștia întrebându-se mereu cine vine și cine pleacă. Această stare de confuzie creată de omniprezența Condoriștilor a fost exprimată sugestiv de unul dintre arbitri prin afirmația „Voi sunteți ca râia, nu mai scapă omul de voi”.

Cu toate că reprezentanții clubului arădean s-au întors literalmente surmenați de efortul fizic, dar mai ales intelectual, la care i-a supus traseul de regularitate, s-au mobilizat și au obținut un onorant loc 3  și la proba de Orientare.

Proba Culturală a fost pentru Condoriști ocazia perfectă de a-și arăta măsura talentului, pregătirii artistice, prezenței scenice, calităților interpretative, talentului (am mai menționat talentul?)….. ăăăăăă… și… modestiei, pe scena improvizată în jurul focului de tabără. Evident locul 1 la Proba Culturală nu avea cum să le scape.

Concluzionând, un braț de trofee, un bine meritat loc 2 la General și multă, multă distracție, au fost reperele acestui weekend pentru membrii Condor Club Arad.

 

 

This entry was posted in Diverse, Ture si Evenimente and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *