O nouă acțiune ALTFEL

Ahoe,

în weekend-ul 23 – 24 iulie 2016 s-a derulat o nouă activitate din proiectul ALTFEL, proiect de inițiere în drumeția montană finanțat de CMC Arad.

Scopul acestei acțiuni a fost de a familiariza tinerii participanți cu diferite aspecte legate de drumeție. În acest sens, pornind de la Șiria, am străbătut traseul Monumentul Turiștilor – Schitul Feredeu – Șaua Cazan – Vf. Cârciuma – Căsoaia, respectiv Căsoaia – Vf. Livorscu – Culmea Șoimoș – ruinele cetății Șoimoș.

La Căsoaia s-au derulat încă două activități: cunoașterea și aplicarea măsurilor de prim ajutor în caz de accident, unde am beneficiat și de sprijinul colegilor Laura Șiclovan și Victor Șiclovan (membru și în Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Arad), respectiv parcurgerea unui traseu de tip Aventura, ajutați fiind de colegii Tania și Andrei Tcaci.

Cu toate ca a fost un traseu relativ greu, lung și foarte cald, cu enorm de mulți țânțari, tinerii participanți, elevi din municipiul Arad, au reușit să-l parcurgă în totalitate, demonstrând calități remarcabile. În coordonarea grupului și a acțiunii am fost ajutat de prof. Cristi Cireap și Ovidiu Ursa cărora nu pot decât să le mulțumesc și să-i invit și la următoarele acțiuni.

Pentru conformitate

Dorel Gureanu

DSC_0143 DSC_0153 DSC_0160 DSC_0164 DSC_0168 DSC_0183 DSC_0185

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *