Cupa Prieteniei 2024

 CUPA PRIETENIEI

Cea de a XXXVIII – a ediție a concursul de drumeție montană ”Cupa Prieteniei” se va derula în perioada 12 – 14 iulie 2024, în apropiere de Cheile Crivadiei (jud. Hunedoara), cu tabără de corturi în arealul localității Merișor, (jud. Hunedoara).

Probele de concurs

  1. Regularitate. Traseul de concurs nu este marcat cu semne convenționale. Lungimea este de circa 12 km, cu o diferență de nivel de circa 300 m. Echipajul de concurs este format din 3 – 5 membrii. Probele teoretice se desfășoară în timpul probei de regularitate.
  2. Orientare. Proba de concurs se desfășoară în timpul probei de regularitate. Orientarea se face pe viză, organizatorii nu asigură busole. În concurs se participă individual (dintr-un echipaj pot pot intra în concurs mai mulți membrii), pentru ca în clasamentul general să se ia în considerare cel mai bun timp.
  3. Alpinism. Proba de concurs se desfășoară în timpul probei de regularitate, în pereții Cheilor Jgheabului. Escalada este în sistem manșă. Organizatorii asigură echipamentul specific, cu excepția espadrilelor. În concurs poate intra un singur participant dintr-o echipă.
  4. Cultural. sunt obligatorii două cântece, o poezie, o scenetă. Una dintre acestea conține două cuvinte impuse, precizate concurenților în startul probei de regularitate. Se ţine cont şi de ţinuta scenică. Durata programului artistic nu va depăşi 15 – 20 min.

În clasamentul General sunt luate în calcul doar rezultatele probelor Regularitate, Orientare și Alpinism.

Parcurgerea Cheilor Crivadiei se face în afara probelor de concurs, de către cei care doresc!

 Bibliografie

– Munții Șureanu, hartă turistică seria Munții Noștri, nr. 22, editura Schubert & Franzke

– Valer Turfaș (1986), Munții Șureanu – colecția veche Munții Noștri, editura Sport Turism

– Accidente în timpul vacanţei, Petru L. Matus (1990)

– Alpinism, W. Kargel-(1981)

– Meteorologie turistică, N. Topor, (1957)

Program

* vineri, 12 iulie

– primirea participanţilor

– şedinţa tehnică, ora 22.00

* sâmbătă, 13 iulie

– ora 09.00, start în proba de regularitate

– ora 21.00, proba culturală

* duminică, 14 iulie

– festivitatea de premiere, ora 10.00

– defluirea participanţilor, ora 11.00

*- orice modificare a programului va fi anunțată participanților în timp util.

Echipament colectiv: cort, trusă de prim ajutor, fluier, sac pentru reziduuri menajere, primus, busolă, bidon pt. apă. Echipament individual: bocanci, pelerină, sursă de lumină, sac de dormit.

 Tabăra de corturi este amplasată în perimetrul pensiunii La Cascada Șipot, Strada Șipote nr.97, sat Merişor 337067, jud. Hunedoara, coordonate: 45o27’50’’N, 23o13’49’’E. Cost 30 lei/cort/noapte, cu acces la toaletă și duș. Recomandare: este de ajutor o folie de protecție de așezat sub cort pentru a prevenii distrugerea bazei acestuia.

Informații suplimentare: Dorel Gureanu (Bura), 0742071862

 

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *